A.B.L.I. NV

Gentsesteenweg 150 b 1.2
B–9300 Aalst
T +32 (0)53 81 00 24
F +32 (0)53 62 37 53
info@abli.be

OPENINGSUREN KANTOOR

Elke werkdag van 8u30 tot 12u30
en van 13u30 tot 18u00


Verkavelingen - Aalst

Aalst - Merestraat

De verkaveling is een eerste ontwikkeling van het binnengebied Merestraat - Kriekenlaan - Gentsesteenweg, als projectzone stedelijk wonen opgenomen in het RUP Aalst-West.

Dit binnengebied sluit aan bij de Merestraat, via een tweerichtingsrijweg en een voetgangers-en fietsersverbinding langs de site van de molen. Tenslotte is ook een voetgangers- en fietsersverbinding voorzien naar de Kriekenlaan. Er is een busstation thv het ASZ. 

De Merestraat is een gemeenteweg met aparte fietspaden, die zelf aansluiting geeft op de ringweg rond Aalst (Siesegemlaan); tot op de plaats van de aansluiting op de Merestraat heeft deze laatste ook tweerichtingsverkeer. Fietsers kunnen ook richting centrum Aalst de Merestraat blijven volgen.

De eengezinswoningen werden als half-open, gesloten en als patiowoning voorzien. Hierbij wordt het evenwicht tussen de gewenste privacy en ruimte (tuin) gecombineerd met de behoefte aan een vrije hoge woondichtheid (stedelijk wonen). De meeste woningen hebben een plat dak, omwille van de huidige op energiebesparingen gerichte wetgeving en een economische bouwwijze die prijs- en dus drempelverlagend werkt voor toekomstige bewoners. De woningen staan verdeeld over verschillende inplantingen in de verkaveling (max. 7, 8 woningen in een rij). 

De meergezinswoningen zijn binnen de bepalingen van het RUP ontworpen en hebben door hun beperkte hoogte, hun ruime buitenruimtes en de beperkte grootte van elk geheel (gehelen van ongeveer 14 woongelegenheden) eerder een urban villa-karakter dan de schaal van groot wooncomplex.

Verkavelingsproject in samenwerking met de firma Durabrik

Wegeniswerken: uitgevoerd door firma Tavernier

Totale grondoppervlakte: 37.188,74 m²
- Wegenis
- 35 huizen: 8.265 m²
- 3 appartementsgebouwen: 3.552 m²